Croque Monsieur

Croque Monsieur höll sig länge kvar på krogarnas matsedlar. Egentligen är det en helt vanlig varm macka med traditionell fyllning i svensk 1950-talsanda. Bild: TT

En underbar lunchmacka, tilltugg eller förrätt. Vilket som så bli lördagen både godare och festligare.

För 4 personer, 30 minuter

8 skivor formfranska

smör

2 msk fransk senap av Dijontyp

3 tomater

4 skivor god skinka, rökt eller kokt spelar mindre roll

8 skivor cheddarost

Att äta till:

salladsblad, gärna rucola

Gör så här:

1. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Stek ena sidan av brödskivorna hastigt och rada upp dem med den ostekta sidan uppåt på arbetsbänken. Bred på ett tunt lager senap på fyra av bröden.

2. Fortsätt med ost och skinka så att inget sticker utanför brödkanterna. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Lägg på de andra brödskivorna med stekytan uppåt.

3. Stek i het stekpanna eller grilla i klämgrill. Servera bröden direkt, gärna med rucolasallad som tillbehör.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning