Coronaviruset i Finland: 58 nya smittor och ytterligare 4 döda

Allt som allt har 143 900 coronavirustester gjorts i Finland. Bilden är från Terveystalos labb i Alberga. Arkivbild. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Institutet för hälsa och välfärd uppger att 58 nya fall av det nya coronaviruset konstaterats i Finland. Sammanlagt 297 personer har avlidit till följd av sjukdomen covid-19.

I Finland har konstaterats sammanlagt 6 286 fall av det nya coronaviruset, uppger Institutet för hälsa och välfärd på lördagen. Antalet har ökat med 58 nya fall. Allt som allt har 143 900 coronavirustester gjorts i Finland.

Under det senaste dygnet har ytterligare 4 personer har avlidit till följd av sjukdomen covid-19. Sammanlagt har 297 personer avlidit i sviterna av sjukdomen i Finland.

På lördagen vårdades 120 personer på sjukhus på grund av sjukdomen. Av dem får 30 personer intensivvård.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning