Coronasmitta på Vasa centralsjukhus – både personal och patienter exponerade

55 anställda vid Vasa centralsjukhus har försatts i karantän efter att ha blivit exponerade för coronaviruset. Bild: Ari Sundberg/SPT

55 anställda vid Vasa centralsjukhus har försatts i karantän efter att ha blivit exponerade för coronaviruset. Också sex patienter riskerar ha blivit smittade.

Under påskhelgen bekräftades vid Vasa centralsjukhus två fall av covid-19, där de smittade hann vara i kontakt med både patienter och personal innan smittan bekräftades.

En patient som vårdats på sjukhuset för ett annat besvär, har under sin sjukhusvistelse konstaterats vara smittad av coronaviruset.

Också en av sjukhusets anställda har arbetat på sjukhuset samtidigt som hen varit smittad. Personens coronatest visade positivt efter att ett arbetspass slutförts.

Fallen med den smittade anställda och patienten som konstaterats smittad anknyter inte till varandra.

I båda fallen har både patienter och anställda blivit utsatta för viruset. Sammanlagt handlar det om 6 patienter och 55 anställda. De anställda har försatts i karantän och alla de patienter som riskeras ha smittats av viruset har blivit kontaktade, meddelar Vasa centralsjukhus.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning