Coronasmitta i skola i Mäntsälä – 11 elever i karantän

De 11 elever som kan ha blivit smittade av coronaviruset har nu satts i karantän till den 28 maj. Foto: SPT Bild:

Sammanlagt 11 elever hann vara i kontakt med en coronasmittad person vid grundskolan i Mäntsälä. Eleverna har nu satts i karantän till 28 maj.

Mellersta Nylands samkommun för social- och hälsovårdstjänster meddelar på tisdagen att en person ur personalen vid grundskolan i Mäntsälä kyrkoby har bekräftats smittad av coronaviruset.

Sammanlagt 11 elever har exponerats för viruset. Den smittade personen vårdas hemma och de exponerade eleverna har satts i karantän.

Vårdnadshavare till de barn som kan ha blivit smittade har kontaktats och barnen ska nu vara i karantän fram till 28 maj.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning