Coronasmitta har konstaterats i skola i Borgå – även i Sibbo övergår en skola till distansundervisning

Skolorna öppnade sina dörrar för eleverna igen i torsdags. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

I Linnajoen koulu i Borgå har en elev konstaterats vara smittad av coronaviruset.

Skolorna återgick i torsdags till närundervisning. I högstadiet Linnajoen koulu i Borgå har en elev nu bekräftats bära coronaviruset, uppger Borgå stad i ett pressmeddelande på söndagen.

17 elever och fyra lärare har exponerats för smittan. Lärarna och vårdnadshavarna har informerats om saken, och de exponerade har satts i hemkarantän.

Linnajoen koulu har cirka 550 elever. De övriga eleverna fortsätter skolgången på måndag enligt schemat och följer de tidigare angivna säkerhets- och hygienanvisningarna.

I Borgå har man hittills upptäckt 53 fall av coronaviruset. Av dem har över 30 tillfrisknat.

Distansundervisning i Söderkulla skola i Sibbo

Samtidigt uppger Sibbo kommun att elever i årskurs 4–6 i Söderkulla skola övergår till tillfällig distansundervisning från och med måndag.

Rekommendationen är i kraft en vecka.

Orsaken är att en betydande del av skolans lärare och skolgångshandledare har försatts i karantän efter att de exponerats för coronaviruset.

Skolan vill trygga en säker skolgång för alla elever. Inga elever har blivit exponerade för viruset.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning