Coronafallen ökar i Turkiet – 90 000 fångar kan friges

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan tidigare i mars. Bild: Burhan Ozbilici/AP-TT

Tiotals byar i Turkiet har försatts i karantän.

Antalet avlidna i covid-19 i Turkiet steg under tisdagen med 46 till 214. Totalt har 13 531 fall av smittade konstaterats i landet.

41 städer och byar i landet har satts i karantän och president Recep Tayyip Erdogan uppmanar till frivillig självisolering.

Hans styrande parti AKP lade under tisdagen fram två lagförslag som tillsammans skulle frige 90 000 fångar i landets överfulla fängelser, som riskerar att bli stora smittohärdar av coronaviruset.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning