Coronafall i Mattlidens skola – 25 i karantän

Rektor Ulrika Willför-Nyman säger att en person har blivit smittad av coronaviruset i Mattlidens skola i Esbo. Bild: Niklas Tallqvist

En person som vistats i Mattlidens skola i Esbo har blivit smittad av coronaviruset.

I Mattlidens skola har 25 personer placerats i karantän sedan en person testat positivt för coronaviruset. Rektor Ulrika Willför-Nyman kan inte berätta om den drabbade är elev eller personal men säger att den smittade personen har rört sig i grundskolan. 25 personer har satts i karantän. Av dem är 22 elever och tre tillhör personalen.

– En klass har exponerats och 25 personer satts i karantän, säger Willför-Nyman.

Den smittade personen tog testet på tisdagen och fick resultatet i dag på onsdagen. Esbo stads smittskyddsläkare meddelade skolan om fallet och gav skolan direktiv.

– I direktiven stod vem som blivit exponerad och att de som inte exponerats kan fortsätta sin undervisning som vanligt.

Föräldrarna i skolan har meddelats om situationen och de som exponerats har fått specifika anvisningar av smittskyddsläkaren.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning