Coronablinkern får pris som årets bästa och mest användarvänliga app

Coronablinkern lanserades i slutet av augusti 2020. Bild:

Coronablinkern och dess utvecklare, företaget Solita, prisas stort i tävlingen Grand One. Appen är enligt juryn enkel att använda och utvecklarna har lyckats fokusera på det väsentliga.

Smittspårningsappen Coronablinkern segrade i två kategorier i Grand One, Finlands största tävling för digitala medier, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Appen segrade i både kategorin bästa användarvänlighet och årets bästa app.

Appen anses vara enkel att använda, och utvecklarna har fokuserat på det väsentliga då den utvecklats. Dessutom hyllas appen för att man lyckades producera den under en så snabb tidtabell och med flera omkringliggande utmaningar.

Enligt juryn sköter appen också sin uppgift väl, och det höga antalet nedladdningar visar att användare har förtroende för appen.

Bakom appen står företaget Solita. Företaget vann konkurrensutsättningen i slutet av juni 2020 och hade lyckats utveckla en lanserbar app två månader senare.

Institutet hade som mål att en miljon finländare skulle ladda ner appen under den första månaden. Målet nåddes ändå inom ett dygn. I dag har omkring 2,3 miljoner personer laddat ner Coronablinkern till sin telefon.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning