Corona stoppar Milans cupmöte med Juventus

Ingen match mellan Zlatan och CR7. Bild: Alberto Pizzoli/Lehtikuva

Returmötet mellan Juventus och Milan i italienska cupen, som skulle ha spelats i Turin på onsdagen, skjuts upp till följd av oro för coronavirusets spridning.

Smittan har fått stor utbredning i norra Italien och gjort att totalt tio Serie A-matcher ställts in. Nu uppger lokala myndigheter, enligt Reuters, att tungviktsmötet i Coppa Italia kommer få ett nytt speldatum.

Sportevenemang har förbjudits i de italienska regionerna Lombardiet, Veneto och Emilia-Romagna, även om möten i den italienska högstaligan har tillåtelse att genomföras inför tomma läktare.

I regionen Piemonte, där Turin ligger, finns än så länge inget förbud – men statstjänstemannen Claudio Palomba har sagt till tidningen La Gazzetta dello Sport att staden ändå har tagit beslutet att ställa in Juventus möte med Milan.

Beslutet togs efter att den lokala tillskyddsmyndigheten meddelat att 27 människor i Italien har dött av viruset bara det senaste dygnet. Totalt har 79 personer mist livet och antalet smittade i landet uppges ha passerat 2 500.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning