Corona i Girot - tävlingen kan ställas in

Det klassiska Girot stötte på patrull i form av coronaviruset. Bild: Luca Bettini/Lehtikuva

Två åkare i Giro d'Italia har testat positivt för coronaviruset. En av dem är stjärnåkaren Steven Kruijswijk, som i och med det positiva testet är färdigtävlad, enligt NTB. Nederländaren tävlar för Jumbo-Visma-laget, och låg på elfte plats.

I stallet Michelton-Scott har fyra medarbetare testat positivt, och stallet meddelar att de drar sig ur tävlingen. Två medarbetare från stallen Team AG2R-La Mondiale och Team Ineos Grenadiers har också haft positiva coronatest.

Nu kan hela tävlingen komma att ställas in, enligt Reuters, med mer än halva loppet kvar att köra. Italien är ett av de länderna i Europa som drabbats hårdast av den "andra vågen", och i lördags testade 5 456 personer positivt för corona, den högsta siffran sedan i våras.

Tour de France, som genomfördes under september månad, klarade sig utan positiva tester från samtliga åkare. En regel om att två positiva tester för åkare i ett och samma stall skulle innebära uteslutning fanns dock. Den regeln finns inte i Giro d'Italias coronaprotokoll.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning