Colorados förstakedja glödhet – fyra poäng för Rantanen

Mikko Rantanen har haft en utmärkt säsong för Colorado Avalanche hittills.Bild: Bruce Bennett / AFP / Lehtikuva

Colorado Avalanches Mikko Rantanen är för tillfället den bäste finländska poängplockaren i NHL efter att ha stått för ett mål och tre assists i nattens möte mot Minnesota Wild.

Colorado Avalanche har nu segrat i tre matcher i följd och kämpar in i det sista om en plats i NHL:s slutspel. Under natten till lördag besegrade laget Minnesota Wild med hela 7-1 – mycket tack vare en superb förstakedja bestående av Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen. Sammanlagt stod trion för tio poäng i matchen.

Den 21-åriga Rantanen, som assisterade först till tre mål och nätade sedan själv Colorados sjätte mål, steg efter den lyckade kvällen till förstaplats bland finländska poängplockare i NHL. Han har noterat 21 mål och 42 assists på 63 matcher. Den näst bästa finländaren är Alexander Barkov med 24 mål och 38 assists, det vill säga en poäng mindre, på 61 matcher.

– Då man har spelat tillsammans såpass länge, sedan slutet på oktober, kommer samspelet automatiskt. Självklart talar vi också innan och under matcher om vad vi vill göra. Jag spelar med två fantastiska spelare och njuter av det, säger Rantanen om flytet som förstakedjan har just nu på NHL:s webbsida.

Colorado ligger nu på nionde plats i NHL:s västra konferens, men skillnaden till fjärdeplacerade Minnesota är endast fyra poäng. Med 18 matcher kvar att spela av grundserien finns möjligheterna för att nå slutspel fortfarande.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00