Colorado krossade Vegas i kvartsfinalpremiär

Colorado gjorde mos av Vegas. Bild: Matthew Stockman/Lehtikuva-AFP

Colorado körde över Vegas i kvartsfinalpremiären i Stanley Cup. Gabriel Landeskog oct Nathan McKinno gjorde två mål var i 7–1-vinsten. Mikko Rantanen stod för två assist.– På det stora hela tycker jag att vi spelade en bra match. Vi gick ut hårt i första och satte tonen, och följde sedan upp i andra, säger Landeskog.

Colorado inledde aggressivt och 2–0 i första periodvilan blev till 5–0 innan Vegas kunde reducera till 5–1 genom William Karlsson. Därefter kom ytterligare två Coloradomål innan slutsignalen ljöd.

Kvartsfinalserien avgörs i bäst av sju matcher.

Landeskogs första mål (2–0) kom då en lång passning från Cale Makar från tvärs över isen hittade fram till honom bredvid Robin Lehner i Vegasmålet.

– Jag försökte bara tajma det. Med hans blick och talang så vet jag att han såg mig. Han gjorde ett bra framspel så jag behövde inte göra så mycket mer än att peta in pucken, säger Landeskog.

"Betyder ingenting"

Vegas jagade från start och det var tidvis bråkigt på isen – framför allt mot slutet av matchen.

Vegas, som behövde sju matcher mot Minnesota för att ta sig vidare till kvartsfinal, spelade sin sista åttondelsfinal så sent som natten till i lördags. Colorado å sin sida har varit klara i en vecka och man befarade snarare att de skulle vara ringrostiga.

– Tränarna har gjort ett bra jobb med att lägga upp hur vi skulle återhämta oss under veckan och se till att vi var i bra form och redo, säger Landeskog.

– På det stora hela spelade tycker jag att vi spelade bra, men det här betyder inte nåt inför nästa match. Vi måste bara gå in och göra samma sak igen, fortsätter han.

Förutom de två målen gjorde Landeskog en assist.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning