Cologna suverän – finländarna tvingades ge sig

Dario Cologna har återfunnit storformen.Bild: LUCIANO SOLERO

Dario Cologna tog sin andra raka seger i Tour de Ski.

Schweizaren gick ut bakom Rysslands Sergej Ustjugov i herrarnas jaktstart i Lenzerheide, men dryga 4 kilometer in i det 15 kilometer långa fristilssloppet ryckte Dario Cologna ifrån och defilerade till en klar seger. Cologna var i mål 17,6 sekunder före fjolårssegraren Ustjugov.

Ristomatti Hakola gick ut som femma, men blev ikappåkt av en stor grupp, inklusive Iivo Niskanen, som gick ut som sjua, och tvingades till slut vika sig. Niskanen gick i mål som nionde man i den stora gruppen, men Hakola föll till artonde plats.

– Jag saknar ännu lite av min högsta kapacitet, fast det kändes lätt då vi körde i lite lugnare fart. Det var min första hela 15 kilometer sedan världscupen i Lillehammer i början av december. Kanske jag ännu kan återfinna samma kapacitet som jag hade innan jag blev sjuk, säger Niskanen enligt Yle Urheilu.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22