Cocks till cupfinal – "kontrollerat spel av oss"

Precis som i vårens ligafinaler var Cocks bättre än Dicken i finska cupens semifinaler. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Handboll

Cocks möter HIFK i finska cupens final. Det står klart efter att Riihimäkilaget besegrat Dicken i Britas i Helsingfors med siffrorna 30-23. För Cocks del innebär det en chans att ta hem finska cupen för sjätte gången i rad.

– Spelarna var mycket fokuserade inför matchen. Den första halvleken var jämn, i den andra spelade vi riktigt bra och kontrollerat spel, säger Cockstränaren Gintaras Savukynas.

Vid halvtid ledde Cocks med 16-12 och kunde utöka försprånget under andra halvleken. Bäst i Cocks var Nico Rönnberg och Andrei Novoselov med sex fullträffar var. I Dicken gjorde Filip Söderlund, Joacim Broman, Anton Rémy och Tadas Stankevicius alla fyra mål var.

– Vi kom aldrig i gång med vårt anfallsspel. Skillnaden med sju mål kom i praktiken genom Cocks motanfall, som berodde på våra misstag i anfallet, säger Dickens tränare Valdar Noodla.

HIFK slog tidigare SIF med 38-34 i den andra semifinalen. Herrarnas final avgörs 1 december.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning