Cocks skyhög favorit mot SIF – "Nu börjar allvaret för oss"

Nico Rönnbergs Cocks är den enda guldfavoriten i vår Bild: FSC Media

Dåliga nyheter för Sjundeå IF: Nico Rönnberg lovar ett fokuserat och taggat Cocks då semifinalerna kör i gång.

Inbördes möten i grundserien: 12.11 Cocks–SIF 38–22 (18–12), 1.2 SIF–Cocks 24–35 (11–18).

Cocks har spelat 18 matcher i den inhemska serien den här säsongen och tagit hem segern i alla. Laget har främst koncentrerat sig på spel i Champions League-kvalet, EHF-cupens gruppspel och Baltiska ligan. Då de övriga serierna är över kan laget för första gången för säsongen rikta fokus mot de inhemska planerna.

På pappret är laget i en klass för sig i Finland och också på planen har Cocks varit förkrossande överlägset den här säsongen.

– Nu börjar allvaret på hemmaplan för oss. Det var skönt att vi fick en paus från den inhemska serien och inte behövde spela kvartsfinaler, säger Nico Rönnberg.

– Vi har spelat gruppspel i EHF-cupen och vi tog hem segern i baltiska ligan. Nu är all fokus på det här.

Och då Rönnberg talar om full fokus menar han full fokus. Då Cocks tidigare säsonger kunnat ha lite problem med inställningen på hemmaplan då de huvudsakliga målen ligger utanför Finlands gränser har tränaren Gintaras Savukynas fått laget att hålla koncentrationen på topp också i FM-ligan – något som företrädaren Kaj Kekki inte alltid klarade av.

– Mentaliteten ändrades inom laget. Nu har vi vunnit 18 av 18 matcher och de flesta med klara siffror. Vi har haft bra inställning och motivation och gått fullt ut i matcherna och inte underskattat våra motståndare, säger Rönnberg.

– Vi har spelat många tuffa internationella matcher och det smittar av sig både på träning och i de inhemska matcherna. Vi har ligaguld som mål och kommer att satsa fullt för att nå det.

Det är inte speciellt bra nyheter för Sjundeå IF. Tränaren Kaj Hagman är väl medveten om att hans lag får slå ur ett gigantiskt underläge men han vägrar ge upp kampen på förhand.

– Vi är ett lag med många unga lovande killar medan de är ett proffslag med killar som är 5–7 år äldre. Men vi ska göra livet surt för dem, lovar Hagman.

– Vi går in för att vinna matcherna. Många lag verkar ha för stor respekt för dem vilket leder till att många matcher som spelas på onsdag i Riihimäki redan förlorats på måndag då lagen inte tror på sig själva. Vi måste få dem rubbade och få dem bort från sina banor.

Hagman är nöjd med lagets säsong hittills. SIF tog sig till semifinal den långa vägen då laget slutade sexa i grundserien, tvåa i nedre slutserien för att sedan slå ut Dicken i kvartsfinal.

– Jag visste inför säsongen att vi kan vara med här om alla killar får vara friska. Vi hade många skador på vägen men har ändå gått framåt hela tiden och nu är vi i skick.

Tips: Cocks till final med 3–0 i matcher. Semifinaler 13.4 Kl. 19 Cocks–SIF, kl. 19 BK-46–GrIFK. 17.4 kl. 18 SIF–Cocks, kl. 19 GrIFK–BK-46. 21.4 kl. 19 Cocks–SIF, kl. 19 BK-46–GrIFK. Vid behov: 24.4 kl. 19 SIF–Cocks, kl. 19 GrIFK–BK-46. 27.4 kl. 19 Cocks–SIF, kl. 19 BK-46–GrIFK.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03