Dickens Ian Martin om att vända underläge till seger: Vi gjorde det mot BK och måste göra det igen

Dicken och Ian Martin är piskade att vinna tre matcher i följd. Bild: KSF Media Arkiv / Thomas Sundström

I semifinalserien mot BK-46 vände Dicken underläge 0–2 till seger med 3–2. Nu ligger laget under med 0–2 i finalserien mot Cocks. – Har vi gjort det en gång kan vi göra det en gång till, säger Ian Martin om det utmanande läget.

Den andra finalen mellan Dicken och Cocks blev en märklig historia.

I första halvlek höll lagen jämna steg och det stod 14–14 på tavlan i paus.

I den andra halvleken föll Dickens spel ihop totalt då Cocks krossade Drumsölaget med hela 18-6.

– Jag har ingen aning om vad det är som händer i vårt spel efter paus. Vi stångas mot deras försvar samtidigt som allt läcker in bakåt. Men att förlora en halvlek i en final med tolv måls marginal ... det ska inte få hända, säger Ian Martin efter matchen.

Det är lätt att förstå hans förundran och besvikelse. Dert var inte mycket som stämde i hemmalagets spel. Cocks hittade enkelt luckor i Dickenförsvaret medan Dickenspelarna långa stunder inte verkade komma någon vart i sitt offensiva spel. Och då man lyckades spela sig till lägen brände man avslut på avslut.

– Det är bara att glömma den här matchen. Vi tränar på fredag och kollar säkert på video från den här matchen. Det gäller att få en bra träning och sedan sikta mot lördagens final, säger Martin.

– Vi gör en helt ok första halvlek i dag och där finns säkert en del vi kan ta med oss till nästa match.

Att ligga under med 0–2 i matcher i en matchserie där det krävs tre segrar är ingen enkel uppgift. Men samtidigt är det inte heller någon främmande sak för Dicken.

I semifinalserien mot BK-46 förlorade laget de två första matcherna och var ett par sekunder från förlust i den tredje innan Martina satte kvitteringen som förde matchen till förlängning. Där var Dicken bättre och tog sedan ytterligare två segrar på väg till final.

Nu siktar Martin och hans lagkamrater på att upprepa bragden mot Cocks.

– Det är klart att det ger oss energi och tro då vi lyckats med det en gång, säger han.

– I vanliga fall skulle det vara ett tuffare läge mentalt att ligga under med 0–2 men nu vet vi alla att vi gjort det en gång och att vi kan göra det igen.

På lördag gäller det. Då måste Dicken ta en första seger mot Cocks i finalserien. Annars slutar säsongen med silvermedaljer hängande runt halsen på Drumsölaget medan Cocksspelarna än en gång får fira som mästare.

Final: Dicken–Cocks 20–32 (14-14)

Cocks leder med 2–0 i matcher.

Tre segrar krävs för mästerskap. Den tredje finalen spelas på lördag

Bronsmatch: GrIFK–BK-46 27–27 (13-16)

Bronsmedaljen avgörs i två matcher där den sammanlagda målskillnaden avgör. Den andra bronsmatchen spelas på lördag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning