Cocks mästare – silver med guldkant åt Dicken

Cocks regerar i FM-ligan. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Cocks kan nu kalla sig regerande sexfaldiga mästare. Men det sjätte raka guldet lossnade inte lätt – Dicken gav sig inte utan en fruktansvärd kamp.– Jag är så helvetes stolt över vårt lag, säger Valdar Noodla som satte punkt på spelarkarriären.

Efter fyra tuffa, jämna, underhållande finalmatcher tjuter slutsignalen för sista gången i handbollsligan i år. Cocks spelare rusar ut på planen och inleder sin segerdans – för sjätte året i rad. I andra ändan av planen står ett besviket Dicken, men det dröjer inte länge förrän de djupa suckarna byts ut till high fives, kramar och applåder som riktas mot den stående hemmapubliken. Några leenden glimtar till och med bland Dickenspelarna – det känslofylldaste säkert 36-åriga Valdar Noodlas.

– Det grämer lite, det var så nära. En boll hit eller dit så hade matchen kunnat sluta på ett annat sätt. Rutinen vann i dag. Åtminstone kämpade vi hårt. Varje kille kämpade grymt och jag är så helvetes stolt över vårt lag. När matchen slutade så kändes det att det här är ett fint sätt att avsluta karriären, säger Noodla och tittar leende omkring sig.

Dickenprofilen kom till Drumsölaget från Cocks 2011 och spelade totalt 248 FM-ligamatcher, nästan tvåhundra av dem i Dicken. I den sista finalen gjorde han fyra mål – sammanlagt blev det långt över 750 stycken under den fina karriären.

– Det var första gången på länge som någon kunde utmana Cocks. Vi bevisade att det är möjligt om man tror på det man gör och om man har ett sammansvetsat lag, säger Noodla.

Noodla är imponerad över hur laget växte under säsongen även om det ibland såg dystert ut. Dicken kom trea i grundserien och hade det jobbigt i övre fortsättningsserien som laget inledde med tre raka förluster. I kvarten låg man under med 1–2 i segrar mot grundseriesexan HIFK. Men Dicken gav aldrig upp.

Laget vände mot HIFK, slog ut BK-46 i semin och gjorde finalserien till den bästa på länge.

– Vi växte mycket som ett lag. Det var svårt i början men sedan blev vi till det där kämpande laget som vi är. Vi var aldrig favoriter men kom så här långt. Vi lyckades inte sätta pricken över i:et men visst var det en fin säsong till slut, säger Noodla.

Fakta

Resultat

FM-ligan, final 4/5:

Dicken-Cocks 27–28 (13–15)

Dicken: Joacim Broman 6, Valdar Noodla 4, Robin Granlund 4, Benny Broman 4, Filip Söderlund 3, Anton Rémy 3, Ben Weber 2, Johan Gripenberg 1.

Cocks:Bojan Zupanjac 5, Vitalie Nenita 4, Teemu Tamminen 3, Aliaksandr Bachko 3, Andre Udd 2, Roni Syrjälä 2, Aliaksandr Patsykailik 2, Yury Lukyanchuk 2, Viktor Kovalenko 2, Viktar Zaitsau 1, Nico Rönnberg 1, Davor Basaric 1.

Cocks finsk mästare med 3–1 i matcher.

2010-talets FM-medaljörer

2010: Cocks HC West Atlas

2011: HC West Cocks Sjundeå IF

2012: HC West Atlas Cocks

2013: Cocks Dicken HC West

2014: Cocks Dicken Sjundeå IF

2015: Cocks Dicken HC West

2016: Cocks HC West Dicken

2017: Cocks BK-46 GrIFK

2018: Cocks Dicken BK-46

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46