Cocks bättre i final nummer två – Dicken vill upprepa miraklet i Riihimäki

Robin Granlund var på gott spelhumör i den andra finalen mot Cocks. Bild: FSC Media

Efter jätteskrällen i finalpremiären i Riihimäki var allt som vanligt i match två i Britas. Cocks utjämnade finalserien med dominanta tag.

Dicken-Cocks 22–26 (10–13)

Det står 1–1 i matcher.

Årets finalserie i FM-ligahandbollen minns man åtminstone på grund av att Dicken lyckades bryta en fem år och femton matcher lång finalsegersvit som Cocks byggt upp. I den andra finalmatchen visade Cocks att det bara handlade om ett olycksfall på jobbet – i stil med semifinalförlusten mot GrIFK – och att man inte tänker låta någon knuffa ner dem från tronen.

Cocks utjämnade finalserien till 1–1 med en 26–22-seger.

– Vi visste att de kommer tufft in i matchen när de förlorade senast. Vi gjorde en helt bra kamp till slut och gav åtminstone inte upp i något skede, säger Dickens Robin Granlund som var sitt lags bästa målskytt med fem fullträffar.

I den första matchen var Dicken steget före nästan hela matchen igenom. Mikael Mäkeläs målvaktsspel fick beröm och Benny Broman stod för nio mål. Cocks lärde sig av sina misstag och fick Mäkelä och Broman se mänskliga ut i den andra finalen.

– Cocks var det hungrigare laget i den här matchen, medger Granlund.

Höjt självförtroende

Trots att Dicken inte längre har samma överraskningsmoment som i finalpremiären och trots att Cocks garanterat vill visa hemmapubliken bättre spel lever hoppet om en ny skräll.

– Vi måste kolla små detaljer i vårt spel som vi kan förbättra. Försvaret var helt okej, jag tycker inte att 26 mål bakåt är så hemskt dåligt, men i anfallet kan vi säkert göra bättre. Färre tekniska fel bara så kan vi bra ta dem, säger Granlund.

Man märker att segern över Cocks höjde Drumsölagets självförtroende och om Cocks vill fortsätta sin guldsvit har laget inte råd att slumra.

Rönnberg i spelskick?

Inför match tre i Riihimäki väntar Cocks på väldigt goda nyheter från sjukstugan. Stjärnan Nico Rönnberg, som inte spelat ligahandboll sedan den övre slutseriens sista match då han gjorde tio mål mot BK-46, är tillbaka efter att han skadade sig i Baltiska ligans match. Han följde med Cockssegern på läktarplats.

– Det känns gradvis bättre. Vi vill inte riskera något, säger Rönnberg och låter förstå att han mycket möjligt finns i laguppställningen i den viktiga tredje finalmatchen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46