CNN: Steve Bannon gjorde upp med Rysslandsutredare

Steve Bannon Bild: Lehtikuva/AFP/Mark Wilson

President Donald Trumps omtvistade tidigare chefsstrateg Steve Bannon har gjort upp med den särskilde åklagaren Robert Mueller om att låta sig höras i utredningen om rysk inblandning i USA:s presidentval 2016. Det rapporterar CNN med hänvisning till en källa i Bannons närhet.

Steve Bannon fick förra veckan en officiell kallelse att vittna inför en åtalsjury, den ende som hittills har fått det i Robert Muellers utredning. Men nu har Bannon gått med på att bli intervjuad av utredare mot att slippa framträda inför en jury, enligt källan.

Bannon utfrågades i går under tio timmar ut bakom stängda dörrar av representanthusets underrättelseutskott i samma ärende. Där vägrade han svara på många frågor, vilket retade upp ledamöter som direkt utfärdade en formell kallelse till en ny utfrågning.

Adam Schiff, ledande demokrat i utskottet, säger enligt CNN att Bannon inför utfrågningen hade fått instruktioner från Vita huset att undvika vissa ämnen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning