CNN: Steve Bannon gjorde upp med Rysslandsutredare

Steve Bannon Bild: Lehtikuva/AFP/Mark Wilson

President Donald Trumps omtvistade tidigare chefsstrateg Steve Bannon har gjort upp med den särskilde åklagaren Robert Mueller om att låta sig höras i utredningen om rysk inblandning i USA:s presidentval 2016. Det rapporterar CNN med hänvisning till en källa i Bannons närhet.

Steve Bannon fick förra veckan en officiell kallelse att vittna inför en åtalsjury, den ende som hittills har fått det i Robert Muellers utredning. Men nu har Bannon gått med på att bli intervjuad av utredare mot att slippa framträda inför en jury, enligt källan.

Bannon utfrågades i går under tio timmar ut bakom stängda dörrar av representanthusets underrättelseutskott i samma ärende. Där vägrade han svara på många frågor, vilket retade upp ledamöter som direkt utfärdade en formell kallelse till en ny utfrågning.

Adam Schiff, ledande demokrat i utskottet, säger enligt CNN att Bannon inför utfrågningen hade fått instruktioner från Vita huset att undvika vissa ämnen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46