Citronstekta kycklinglår med timjan och rostad paprika

Kycklinglåren kan bli en egen rätt. Lite kokt potatis till och middagen är i hamn. Bild: Janerik Henriksson/TT

Det går att laga gott av kycklinglår. Räkna med minst ett lår per person om du köper färdigstyckade bitar.

2 portioner, 1 timme

2 kycklinglår

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

1 chorizo, skivad

1 msk repad färsk timjan eller 1 tsk torkad

4 vitlöksklyftor, finhackade

1 citron

1 dl torrt vitt vin

4 msk vatten

cirka 150 g rostad paprika på burk, i bitar

1 dl oliver

1 näve bladpersilja, grovhackad

Att äta till:

kokt potatis

Gör så här:

1. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och bryn kycklinglåren runt om tills de får fin färg. Salta och peppra.

2. Låt chorizon fräsa med några minuter tillsammans med timjan och vitlök. Pressa över lite citronsaft och skiva ned resten, slå på vin och vatten. Täck med lock och låt puttra sakta i 45 minuter eller tills köttet är genomstekt och saften färglös.

3. Låt paprikan och oliverna rinna av, lägg ned i pannan och låt allt bli varmt.

4. Garnera med persilja och servera med kokt potatis.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning