Cibulkova besegrade världsettan i WTA-finalen:

Tung seger. Dominika Cibulkova tog sin största titel hittills i karriären.Bild: WALLACE WOON

Dominika Cibulkova skrällde rejält i WTA-finalen när hon besegrade världsettan Angelique Kerber i Singapore på söndagen. Slovakiskan Cibulkova vann i två raka set med 6–3, 6–4.

Det var Cibulkovas första stora titel och hon fick drygt två miljoner dollar för segern. Hennes största merit före söndagen var en förlust i grand slam-finalen i Australian Open 2014.

– Det här är ett stort ögonblick för mig. Det största ögonblicket i min karriär, sade Cibulkova under prisutdelningen.

– Det är svårt att sätta ord på hur jag känner mig. Jag måste gratulera Angelique Kerber, du har varit min inspiration att spela hårt i år. Med hårt jobb är allting möjligt.

Cibulkova var rankad så lågt som 66:a i februari efter ett skadefyllt 2015. Hon tog sig i sista stund till WTA-tourens finalturnering när hon steg till åtta i världsrankingen efter en seger i WTA-turneringen i Linz i Österrike. Hon förlorade sedan sina två första matcher i gruppspelet, bland annat mot Kerber. Men hon lyckades ändå ta sig till semifinal efter att ha vunnit den tredje matchen mot Simona Halep.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00