Cibulkova besegrade världsettan i WTA-finalen:

Tung seger. Dominika Cibulkova tog sin största titel hittills i karriären. Bild: WALLACE WOON

Dominika Cibulkova skrällde rejält i WTA-finalen när hon besegrade världsettan Angelique Kerber i Singapore på söndagen. Slovakiskan Cibulkova vann i två raka set med 6–3, 6–4.

Det var Cibulkovas första stora titel och hon fick drygt två miljoner dollar för segern. Hennes största merit före söndagen var en förlust i grand slam-finalen i Australian Open 2014.

– Det här är ett stort ögonblick för mig. Det största ögonblicket i min karriär, sade Cibulkova under prisutdelningen.

– Det är svårt att sätta ord på hur jag känner mig. Jag måste gratulera Angelique Kerber, du har varit min inspiration att spela hårt i år. Med hårt jobb är allting möjligt.

Cibulkova var rankad så lågt som 66:a i februari efter ett skadefyllt 2015. Hon tog sig i sista stund till WTA-tourens finalturnering när hon steg till åtta i världsrankingen efter en seger i WTA-turneringen i Linz i Österrike. Hon förlorade sedan sina två första matcher i gruppspelet, bland annat mot Kerber. Men hon lyckades ändå ta sig till semifinal efter att ha vunnit den tredje matchen mot Simona Halep.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46