Cibulkova besegrade världsettan i WTA-finalen:

Tung seger. Dominika Cibulkova tog sin största titel hittills i karriären. Bild: WALLACE WOON

Dominika Cibulkova skrällde rejält i WTA-finalen när hon besegrade världsettan Angelique Kerber i Singapore på söndagen. Slovakiskan Cibulkova vann i två raka set med 6–3, 6–4.

Det var Cibulkovas första stora titel och hon fick drygt två miljoner dollar för segern. Hennes största merit före söndagen var en förlust i grand slam-finalen i Australian Open 2014.

– Det här är ett stort ögonblick för mig. Det största ögonblicket i min karriär, sade Cibulkova under prisutdelningen.

– Det är svårt att sätta ord på hur jag känner mig. Jag måste gratulera Angelique Kerber, du har varit min inspiration att spela hårt i år. Med hårt jobb är allting möjligt.

Cibulkova var rankad så lågt som 66:a i februari efter ett skadefyllt 2015. Hon tog sig i sista stund till WTA-tourens finalturnering när hon steg till åtta i världsrankingen efter en seger i WTA-turneringen i Linz i Österrike. Hon förlorade sedan sina två första matcher i gruppspelet, bland annat mot Kerber. Men hon lyckades ändå ta sig till semifinal efter att ha vunnit den tredje matchen mot Simona Halep.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning