Christoffer Strandberg segrare i årets Dansar med stjärnor

Seger! Christoffer Strandberg och dansläraren Jutta Helenius var vassast i finalen. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Skådespelaren Christoffer Strandberg och dansläraren Jutta Helenius tog hem segern i tävlingen Dansar med stjärnor. Finalen avgjordes på söndagskvällen.

– Det här har varit vårt livs äventyr, fyllt av lärande, glädje och passion. Den största segern har varit att jag har fått fortsätta den här resan tillsammans med Jutta, sade Christoffer Strandberg efter att finalen hade avgjorts.

Förutom Strandberg och dansläraren Jutta Helenius deltog två andra par i finalen, Jannika B (Jannika Wirtanen född Bergroth) och Aleksi Seppänen samt Meeri Koutaniemi och Matti Puro.

Strandberg och Helenius var klara favoriter redan i den omröstning som tidningen Ilta-Sanomat tidigare gjort bland sina läsare. Där fick paret över hälften av de avgivna drygt 10 000 rösterna. Tvåa i söndagens final blev Jannika B och Aleksi Seppänen.

Årets upplaga av Dansar med stjärnor, som var den tolfte i ordningen, har ansetts vara den mest högklassiga hittills. Tävlingens domare var Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen och Jorma Uotinen.

Christoffer Strandberg och Jutta Helenius. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Jannika B och Aleksi Seppänen blev tvåa i tävlingen. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Meeri Koutaniemi och Matti Puro i finalen. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Läs också: Christoffer Strandberg vågar hoppas på final i Dansar med stjärnor – "Ju mer man får, desto mer vill man ha"

Christoffer Strandberg: En komiker får inte vara lat

Ålder: 30 år.

Familj: Lever i registrerat partnerskap med fotografen Janne Strandberg.

Karriär: Skådespelare och komiker. Blev känd för den stora publiken med sina imitationer av kända finländare, bland dem Elisabeth Rehn och Alexander Stubb. Har arbetat på Radio Extrem med Succémorgon och som skådespelare på Teater Viirus och med Stjärnfall. Debuterade i underhållningsprogrammet Putous 2018, gör Mumintrollets röst i animationen Mumintrollet och var med i Kinky Boots på Helsingfors Stadsteater.

Aktuell: I tv-tävlingen Dansar med stjärnor på MTV3, i pjäsen I det stora landskapet på Svenska Teatern och från och med januari i underhållningsprogrammet Putous.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning