Den här karaktären är roligast i årets Putous

Pilvi Hämäläinens sketchkaraktär Make-Vauva. Bild: Numi Nummelin

En kriminell mormor, en irriterad baby och en misslycka trollkarl. Det är de tre sketchkaraktärerna som är i final i kvällens Putous.

Putous sänds i MTV3 lördagar kl. 19.30, repris söndagar kl. 17.25 och onsdagar kl. 15.00, Sub fredagar kl. 16.10.

Efter att fem sketchkaraktärer röstats ut av tittarna under höstens Putoussäsong återstår tre. Christoffer Strandbergs Barbi de Voro är en exklusiv, extravagant och piffig äldre dam, som vimsigt rusar in med sin lyxhandväska och sitt "herregud!". Hon pratar mycket om sina barnbarn, men bakom mormorsfasaden finns en tung ekonomisk brottsling och förslagen tjuv.

I final är också Mikko Penttiläs Taika-Pasi, en nedslagen, misslyckad trollkarl som jobbar på färja. Han är iklädd illasittande prålig kostym, levererar uppgivet sina trick och uttalar håglöst sina återkommande fraser.

En farligare konkurrent är Pilvi Hämäläinens Make-vauva, en baby med bara två tänder som kommer inrullande i vagn. Make-vauva pendlar mellan att bete sig som en gråtande, jollrande baby och en tuff, luttrad person trött på hur han behandlas av omgivningen.

Make-vauva är den roligaste karaktären av de tre, men det kan gå hur som helst i kvällens direktsända final för det är tittarna som röstar. Också Strandbergs färgstarka figur har goda chanser. Sketcherna i programmet är uppbyggda av dylika återkommande element och upprepade uttryck, vilket gör dem tacksamma att imitera. Det här är också ett regelrätt familjeprogram där våld, elakheter, politik och underbälteshumor lyser med sin frånvaro. I själva verket är det ett barnprogram för hela familjen, vilket helgunderhållningar av den här typen ofta är.

Malin Slotte TV-redaktör

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46