Christer Kihlman planerar ny bok

Christer Kihlman. Bild: Magnus Weckström

Författaren Christer Kihlman har varit tyst i många, många år. I en intervju som Arbetarbladet publicerar i dag säger han att arbetet på en ny bok pågår.

– Tyst har jag varit ända sedan jag blev ensam då min hustru Selinda dog för nästan tio år sedan. Då hade jag två alternativ. Antingen att supa ihjäl mig, men det hade varit ett ovärdigt och ryggradslöst alternativ, säger Kihlman till Arbetarbladet.

– Det andra alternativet var att anpassa mig till en ensam pensionärstillvaro. Den frivilliga ensamheten är bra. Men den ofrivilliga ensamheten kan vara fruktansvärd.

Kihlmans omtalade tystnad – som många trott skulle vara för evigt – planerar författaren, som är bosatt i Borgå, nu alltså att bryta.

– Jag har planer på att ge ut något i bokform, säger han.

Den mångfaldigt prisbelönade Kihlman är känd för böcker som Se upp Salige! (1960), Människan som skalv (1971), Dyre Prins (1975) och På drift i förlustens landskap (1986). Hans senaste alster – teatermonologen Svaret är nej och samtalsboken Om hopplöshetens möjligheter (med Mårten Westö) – gavs ut vid millennieskiftet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning