Chocknyhet för Dicken – Max Granlund missar resten av säsongen

Max Granlund är ur spel resten av säsongenBild: FSC Media

Dicken tvingas klara sig utan sin storskytt Max Granlund resten av säsongen.

Då säsongens viktigaste matcher står på programmet drabbas Dicken av ett enormt bakslag. Laget storskytt och unga stjärnspelare Max Granlund är skadad och skadan är så pass allvarlig att han missar resten av säsongen.

Granlund skadade sig i nedre delen av kroppen under ett träningspass förra veckan och närmare undersökningar visade att skadan kräver operation. Återhämtningen från operationen beräknas ta 12 veckor vilket betyder att Granlund inte kommer att vara i spelskick i vår då den övre slutserien och slutspelet avgörs.

Dicken ligger för tillfället på tredjeplats i den övre slutserien och har fortfarande chanser att kämpa om andraplatsen och en direkt plats i semifinalerna.

Granlund har varit en av de bärande krafterna i laget och 21-åringen är en av de absolut mest lovande spelarna i finsk handboll för tillfället. Granlund är Dickens bästa målskytt den här säsongen och han ligger på delad fjärdeplats i skytteligan med sina 109 mål på 19 matcher.

Max Granlund har, tillsammans med sin bror Robin, gjort landslagsdebut den här säsongen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00