Chockförlust för United efter De Geas tavla

Allt gick på tok för Manchester United mot Watford. Bild: Daniel Leal-Olivas/Lehtikuva

Endast en vinst på hela säsongen.Då tog Premier League-jumbon Watford plötsligt en bekväm 2–0-seger mot Manchester United.Detta efter en rejäl målvaktstavla av David De Gea.

Efter en mållös första halvlek fick Watford en tidig och välbehövlig julklapp av den spanske landslagsmålvakten.

Hemmalagets Ismaila Sarrs stod för allt annat än en fin träff när han sköt på volley i den 50:e minuten – men trots det lät De Gea den studsande bollen flyga igenom handskarna och in i nätmaskorna.

Medan den förvånade och glada publiken firade ledningsmålet på Vicarage Road lade sig målvakten ned på gräset i stor besvikelse – och motgången var bara början på en tung halvlek för Manchester United.

Bara ett par minuter senare orsakade bortalagets nyförvärv för säsongen, Aaron Wan-Bissaka, straff när han klumpigt skickade ned målskytten Sarr i marken. Fram klev klubbikonen Troy Deeney som säkert dunkade in 2–0 för Watford och därmed fastställde slutresultatet tidigt i den andra halvleken.

Segern var Watfords blott andra på hela säsongen. Manchester United fortsätter därmed att gå trögt efter förra helgens kryss hemma mot Everton och ligger åtta i Premier League.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning