Chiles stjärna: "Här för att vinna"

Chiles målvakt Christiane Endler. Bild: Pontus Lundahl/TT

Sveriges premiärmotståndare Chile åkte på en stjärnsmäll i våras när man föll med 0–7 mot Nederländerna.Men enligt målvakten Christiane Endler har nederlaget bara gjort dem starkare.– Vi är här för att vinna, inte bara för att delta, säger PSG-stjärnan.

På presskonferensen inför matchen mellan Chile och Sverige i Rennes pratades det en hel del om skillnaderna mellan de två lagen. Om fysiken, styrkan och erfarenheten.

– Det finns naturligtvis skillnader fysiskt, inte bara mellan Sverige och Chile utan mellan andra lag som vi kommer att möta senare. Det här har varit en inlärningskurva, ganska brant, för våra spelare. Men vi kommer vidta de försiktighetsåtgärder som krävs, säger förbundskaptenen José Letelier.

"Förlusten hjälpte oss"

Det var kanske inte riktigt det som laget gjorde när de föll med 0–7 i en träningslandskamp mot Nederländerna i våras. Men Chile har också en imponerande seger mot Australien (förra hösten) i bagaget – och målvakten Christiane Endler poängterar att det är ett bättre Chile som kliver ut på planen mot Sverige i deras första VM-match.

– Den förlusten (mot Nederländerna) hjälpte oss mycket. Trots det misslyckandet hjälpte det oss att växa och bli bättre. Vi är mycket mer förberedda nu, säger Endler.

TT: Sverige är favorit, vad tror du om Chiles chanser att överraska?

– Ja, självklart är Sverige favorit, men vi är här för att spela om det. Vi har respekt för vad de har gjort tidigare, men vi är här för att vinna, inte bara för att delta. Om vi presterar på topp så har vi stora möjligheter. Vi hoppas bli en av den här turneringens stora överraskningar.

Speciellt att möta Glas

Hon är lagets stora stjärna och spelar till vardags tillsammans med Hanna Glas. Den svenska ytterbacken har varnat för den långa målvakten, som hon anser vara topp tre i världen.

– Att någon i mitt lag säger en sådan sak om mig gör mig gör mig jätteglad, och det kommer bli speciellt att möta henne, säger Endler.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54