Chievo-målvakten om mötet med Ronaldo: "Dröm"

Bild: Lehtikuva/Carlo Hermann

Chievo ska försöka stoppa Juventus och Cristiano Ronaldo i premiären. Veronalagets 39-åriga målvaktsveteran Stefano Sorrentino kunde inte vara nöjdare med motståndet.– En barndomsdröm, säger han till Sky Sport.

Över 30 000 supportrar har köpt biljett till lördagens premiär mellan Chievo och Juventus i Verona men fler människor än så förväntas befinna sig i närheten av arenan och säkerhetspådraget är rigoröst. Bland annat måste bilar lämnas minst två kilometer bort från Cristiano Ronaldos Serie A-debut.

För Veronalaget kunde inte premiären kännas mer spännande, menar målvakten Stefano Sorrentino. Veteranen kallar mötet med Cristiano Ronaldo för en barndomsdröm även om han är sex år äldre än portugisen.

– Vi har turen att få möta Juventus och CR7 direkt. Jag hoppas för en gångs skull att det svagare laget kommer att vinna. Jag kommer att gå in i den här matchen med samma entusiasm som ett barn, säger han till Sky Sport.

Sorrentino har redan mött stora spelare som Lionel Messi, Arjen Robben, Alessandro Del Piero, Zlatan Ibrahimovic och Kaká, men detta blir lite extra speciellt menar han.

– Även om jag inte gillar att titta tillbaka så kommer det faktum att jag spelade mot Cristiano Ronaldo vara något att vara stolt över, säger Chievomålvakten.

– För Italien, speciellt efter besvikelsen över det missade VM:et, är det positivt att han är här.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning