Chefredaktörens klänning bestod av debattsidor och ledare

Lyckligtvis regnade det inte då chefredaktör Anna Björkroos anlände till slottet iklädd debattsidor. Bild: Niklas Tallqvist

Också Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos representerade återvinningstemat med sin fantastiska balklänning.

Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos väckte stor uppmärksamhet då hon anlände till slottet iklädd en aftonklänning gjord av gamla tidningar. Bakom designen står den åländska modestudion Labelled.

– Tur att det inte regnade, var några av kommentarerna! skrattar Björkroos som transporterat klänningen i en påse till Helsingfors.

Hela nedre delen pryds av debattsidor, tv-tablåer och ledarspalter.

– Färggranna featuresidor och första sidor var bannlysta eftersom klänningen skulle gå i svartvitt, säger Björkroos.

Hon är glad att hon och Nya Åland fick en inbjudan just i år med tanke på miljötemat.

– På tidningen har vi kört en plastkamp där vi försökt minska plastavfallet på redaktionen. Vi har också sökt bidrag för Östersjöfonden och vårt projekt är bland de elva finalisterna bland flera hundra bidrag. Tanken är att föra ut utmaningen till skolor.

För Anna och hennes man Ove Björkroos är det första gången på slottsbalen.

– Vi känner nästan inga här, men klänningen är en bra samtalsöppnare då folk börjar fråga vilken tidning jag kommer ifrån.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning