Chef vid Helsingforspolisen misstänkt för tjänstebrott och tagande av muta – utredningen snart klar

Enligt Helsingin Sanomat rör det sig om kommunikationschefen på Helsingforspolisen. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Centralkriminalpolisen uppger att det rör sig om att en överkommissarie fått valunderstöd av företag som hans polisenhet varit sammankopplade med.

Förundersökningen gäller en överkommissarie vid Helsingforspolisen och om han har fått 3 000 euro i valunderstöd av olika företag som den polisenhet där han jobbar samarbetat med, rapporterar Centralkriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Förundersökningen är i slutskedet och gäller tagande och givande av muta och tjänstebrott. Tre personer är misstänkta för brotten. Brotten ska ha ägt rum under åren 2015-2019.

Kommunikationschefen misstänks

Enligt Helsingin Sanomat är den misstänkte överkommissarie Juha Hakola som jobbar som Helsingforspolisens kommunikationschef.

Överkommissarien var riksdagsledamot för Samlingspartiet åren 2007–2011. För närvarande är han stadsfullmäktigeledamot för samma parti i Helsingfors.

Åklagarmyndigheten och Centralkriminalpolisen informerar mer om fallet när förundersökningen är färdig.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning