Chef vid Helsingforspolisen misstänkt för tjänstebrott och tagande av muta – utredningen snart klar

Enligt Helsingin Sanomat rör det sig om kommunikationschefen på Helsingforspolisen. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Centralkriminalpolisen uppger att det rör sig om att en överkommissarie fått valunderstöd av företag som hans polisenhet varit sammankopplade med.

Förundersökningen gäller en överkommissarie vid Helsingforspolisen och om han har fått 3 000 euro i valunderstöd av olika företag som den polisenhet där han jobbar samarbetat med, rapporterar Centralkriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Förundersökningen är i slutskedet och gäller tagande och givande av muta och tjänstebrott. Tre personer är misstänkta för brotten. Brotten ska ha ägt rum under åren 2015-2019.

Kommunikationschefen misstänks

Enligt Helsingin Sanomat är den misstänkte överkommissarie Juha Hakola som jobbar som Helsingforspolisens kommunikationschef.

Överkommissarien var riksdagsledamot för Samlingspartiet åren 2007–2011. För närvarande är han stadsfullmäktigeledamot för samma parti i Helsingfors.

Åklagarmyndigheten och Centralkriminalpolisen informerar mer om fallet när förundersökningen är färdig.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning