Champions League-möte spelas utan publik

Returmatchen mellan Valencia (i vitt) och Atalanta i CL påverkas av coronaviruset. Arkivbild. Bild: Antonio Calanni/TT-AP

Coronaviruset påverkar nu även fotbollsmatcher i Spanien.

Returmötet i Champions League mellan Valencia och italienska Atalanta nästa vecka kommer att spelas inför tomma läktare i ett försök att hindra ytterligare spridningen av smittan, säger Spaniens hälsominister Salvador Illa.

Han meddelar också att samma sak gäller för Europa League-mötet mellan Getafe och Inter den 19 mars.

– Vi måste undvika stora ansamlingar av åskådare från områden där det finns hög risk för smittan, säger Illa enligt NTB och syftar bland annat på norra Italien där både Atalanta och Inter spelar.

Atalanta vann sin hemmamatch med 4–1 i februari. En spansk journalist som bevakade åttondelsfinalen i Milano diagnosticerades senare med coronaviruset.

Inter tar emot Getafe i den första EL-åttondelen den 12 mars, med returmöte i Spanien en vecka senare.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning