Benzema redo för finalen – men vill Deschamps?

Ballon d'Or-vinnaren Karim Benzema skadade sig dagen före Frankrikes VM-premiär mot Australien. En månad senare är han redo att återvända till Qatar – och VM-finalen mot Argentina. Sista ordet har förbundskaptenen Didier Deschamps. – Jag föredrar att gå vidare till nästa fråga, sade han efter semifinalsegern mot Marocko.

Karim Benzema är kvitt sin lårskada, men återvänder han till den franska VM-truppen till söndagens final mot Argentina? Arkivbild.
15.12.2022 17:10
Frankrike drabbades hårt av skador veckorna inför VM. I rask takt tvingades spelare som Paul Pogba, N'Golo Kanté, Presnel Kimpembe, Lucas Hernández och Christopher Nkunku att lämna återbud.
På plats i Doha drog Karim Benzema, 35 år på måndag, på sig en lårskada som krävde minst tre veckor för att läka.
Varken Benzema eller Lucas Hernández ersattes i truppen. Det innebär att de får medalj – guld eller silver – på söndag.

Fått klartecken från Real

Benzema, vald till världens bäste spelare senaste säsongen, uppges vara helt återställd från sin skada. Han är tillbaka i full träning och ska ha fått klartecken från Real Madrid att ansluta till den franska truppen.
Franska och spanska medier spekulerar i att Didier Deschamps, tillsammans med resten av den franska ledarstaben, funderar på hur man ska hantera situationen. Deschamps, som kan vinna sitt tredje VM-guld på söndag varav det andra som förbundskapten, ville inte diskutera Benzema efter 2–0-segern mot Marocko.
Benzema var före skadan given i startelvan, men i hans frånvaro har Olivier Giroud klivit fram. Milans veteran står på fyra mål, ett färre än Kylian Mbappé.
Benzema stöttade sitt lag inför semifinalen med att lägga ut meddelandet ”Kom igen, grabbar. Två matcher till, vi är nästan framme. Jag står bakom er. Kör på” på sitt Instagramkonto.

Förkylningar

Att Deschamps i det här läget flyger in en matchotränad Benzema och tar med honom i truppen mot Argentina ter sig inte sannolikt, men situationen kan ändras.
Förkylningar plågar den franska truppen.
Mittfältaren Adrien Rabiot missade semifinalen mot Marocko på grund av en sådan. Även försvararen Dayot Upamecano kände sig hängig, men satt ändå på avbytarbänken.
– Luftkonditioneringen är på hela tiden och så vi har haft några fall av influensaliknande symtom men vi kommer att försöka undvika att det sprider sig, säger Deschamps.

ANDRA LÄSER