Centralen för konstfrämjande valde Tuovinen

Paula Tuovinen tar över som chef vid Centralen för konstfrämjande i juni. Bild: Cata Portin

Filosofie magister, prorektor Paula Tuovinen har utnämnts till ny chef för Centralen för konstfrämjande. Uppdraget är tidsbundet för fem år. Tuovinen inleder arbetet i början av juni.

Sedan 2013 har Paula Tuovinen varit prorektor för Konstuniversitetet. Tidigare har hon verkat som rektor för Teaterhögskolan 2005–2012, chef för Danish National School for Contemporary Dance, lektor i nutidsdans vid Teaterhögskolan och som danskonstnär.

Chefsposten söktes av 46 personer.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning