Centralen för konstfrämjande valde Tuovinen

Paula Tuovinen tar över som chef vid Centralen för konstfrämjande i juni. Bild: Cata Portin

Filosofie magister, prorektor Paula Tuovinen har utnämnts till ny chef för Centralen för konstfrämjande. Uppdraget är tidsbundet för fem år. Tuovinen inleder arbetet i början av juni.

Sedan 2013 har Paula Tuovinen varit prorektor för Konstuniversitetet. Tidigare har hon verkat som rektor för Teaterhögskolan 2005–2012, chef för Danish National School for Contemporary Dance, lektor i nutidsdans vid Teaterhögskolan och som danskonstnär.

Chefsposten söktes av 46 personer.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54