Centerpolitiker: "Särkänniemis delfiner plågas i Grekland"

Fyra delfiner från det nedlagda delfinariet i Särkänniemi lever i dag i en bassäng i en nöjespark i Grekland.Bild: Pixabay

Riksdagsledamot Mikko Kärnä (C) vill att polisen utreder om nöjesparken Särkänniemi och Tammerfors stad gjorde sig skyldiga till något brottsligt då de gav Särkänniemis delfiner till en nöjespark i Grekland.

Det var 2016 som Särkänniemi i Tammerfors gav sina delfiner till nöjesparken Attica i Grekland. Mikko Kärnä vill nu att polisen utreder om Särkänniemi gjort sig skyldig till ett djurskyddsbrott eller något annat brottsligt, skriver han i ett pressmeddelande.

På onsdag blev det klart att nöjesparken i Grekland inte hade loven som krävs för att ha delfiner då de fick dem. Dessutom har nöjesparken fått stora böter för djurskyddsbrott, skriver Aamulehti. Nöjesparkens ägare uppger att han ångrar att de tog delfinerna.

I fjol rapporterade flera medier att delfinerna från det nedlagda delfinariet i Särkänniemi simmar i en på tok för liten bassäng i Grekland.

– Det här är en skam för Tammerfors och hela Finland. Särkänniemi gav delfinerna till Grekland och nu har det kommit fram att de plågas där, säger Kärnä i pressmeddelandet.

Kärnä var starkt emot flytten till Grekland och ansåg att delfinerna i stället skulle avlivas i Finland. Han kräver nu att Tammerfors stad inleder en intern utredning om delfinerna.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42