Centern: större flexibilitet i början av skolgången

Partisekreterarkandidaterna Jirka Hakala och Riikka Pirkkalainen på partifullmäktige i Lahtis i dag. Bild: Lehtikuva/Samuli Ikäheimo

Centerpartiets partifullmäktige vill utveckla grundskolans tre första årskurser för att stödja samhällets jämlikhetsutveckling.

I ett utlåtande från partiets fullmäktigemöte på söndagen skriver Centerpartiet att man vill arbeta för något man kallar för En skola för små barn.

I ett pressmeddelande konstaterar partifullmäktige att en "kontrollstation för grundläggande färdigheter" kunde inrättas vid slutet av grundskolans andra årskurs.

Därifrån skulle elever flexibelt kunna slussas vidare efter att man lärt sig vissa grundläggande färdigheter. Förskolan och de två första årskurserna i grundskolan skulle då vara tidsmässigt mer flexibla.

Det skulle också ge utrymme för elever att slutföra skolans tre första år i snabbare takt. Systemet skulle dessutom jämna ut skillnaderna mellan elever födda i början respektive slutet av kalenderåret.

Centerpartiets partifullmäktige skriver att en utveckling av skolan är en förutsättning för att jämlikheten i samhället ska kunna förbättras.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03