Centern bekräftar: Paavo Väyrynen har lämnat partiet

Vilket blir veteranen Paavo Väyrynens följande drag? Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Centerns partisekreterare Jouni Ovaska bekräftar för STT att Paavo Väyrynen inte längre är medlem i partiet.

Paavo Väyrynen är ordförande för Centerns medlemsförening i Keminmaa. Han har meddelat partistyrelsen att den här föreningen utträder ur partiet. Därmed upphör också Väyrynens medlemskap. Partiet noterar detta för kännedom. Då är det klappat och klart, säger Jouni Ovaska till STT.

Väyrynens sorti bringar också klarhet i dilemmat kring hedersmedlemskapet.

– Partikongressen konstaterar att Paavo Väyrynens hedersordförandeskap har avslutats i och med hans meddelande. Partiet har för tillfället ingen hedersordförande, skriver partistyrelsen i det utkast som ska behandlas på partikongressen i Sotkamo i juni.

Europaparlamentariker Väyrynen har meddelat att han ska återvända till riksdagen den 12 juni.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning