Rockettes tvåa i VM – tränaren skyller på musik och publik

Finland håller på att detroniseras från guldpallen i VM-sammanhang i teamåkning. I Lake Placid blev det visserligen både silver och brons men kanadensiska Les Suprémes vann före Rockettes och Team Unique.

Rockettes var en dryg poäng från guld.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
02.04.2023 09:00
Det kanadensiska laget vann ytterst knappt på 240,98 poäng före Rockettes på 239,56 och Team Unique på 237,68.
Rockettes tränare Kaisa Arrateig var stolt över sitt lag och sade att programmet innehåll många fina element. Men till guld räckte det inte.
”Jag blev lite störd på att musiken i hallen spelades så låg volym. Flickorna gjorde ett kanonjobb men musiken, som är en stor del av helheten, spelades på så låg volym att det var svårt att höra den. Och sedan var publiken alldeles tydligt på kanadensiskornas sida”, säger Arrateig i ett pressmeddelande.
Rockettes tränare Kaisa Arrateig.
Att publiken var på kanadensiskornas sida var kanske inte så överraskande med tanke på att det från OS-staden Lake Placid bara är en dryg timmes bilfärd till den kanadensiska gränsen och fyra timmars bilfärd till Les Suprémes hemmastad Quebec.
En miss i programmet där en av åkarna föll lär ha kostat Rockettes guldet.
”Mer än så krävs det inte.”
Team Uniques tränare Mirjami Penttinen var imponerad över sitt lag.
”Vi har gått oerhört mycket framåt. I fjol var i fyra i FM. Nu är vi finska mästare och VM-treor. Det här är det skickligaste laget jag jobbat med”, säger Penttinen.

ANDRA LÄSER