Cech gjorde comeback i skandalmatch

Petr Cech har gjort comeback för Chelsea i en skandalmatch i Premier Leagues reservliga. Bild: Kirill Kudryavtsev/Lehtikuva

Den tidigare tjeckiske landslagsmålvakten Petr Cech gjorde comeback på fotbollsplanen för sitt Chelsea i en reservlagsmatch mot Tottenham.Det blev en stökig comebackmatch som utvecklades till ett skandalmöte.

Chelseas Danny Drinkwater, som värvades från Leicester 2017 för 35 miljoner pund, sparkade till Tottenhams Alfie Devine efter att ha fått en ful tackling från 16-åringen. Båda spelarna fick rött kort efter händelsen, och ett stort bråk bröt ut mellan lagen, uppger BBC.

Sedan Drinkwater kom till Chelsea har han haft det tufft sportsligt, och personligt. Han dömdes för rattfylleri i maj 2019, och har träffat flera idrottspsykologer för att råda bukt med sina problem. Han har inte spelat för Chelseas a-lag sedan mars 2018, och varit utlånad till både Burnley och Aston Villa.

Den 38-årige Cech lade av i fjol efter fyra år i Arsenal och återvände då till Chelsea där han spelat elva framgångsrika säsonger, nu som rådgivare i klubben. I matchen mot Tottenham gjorde han ett misstag som ledde till Tottenhams första mål. Han var också delaktig i bråket i samband med Drinkwaters utvisning. Chelsea vann med 3–2.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning