Cech byter gräs mot is

Petr Cech, som avslutade karriären i Arsenal, har inte lämnat fotbollen helt utan jobbar som teknisk rådgivare åt Chelsea. Bild: Pierre-Philippe Marcou/Lehtikuva

Förre tjeckiske stjärnmålvakten Petr Cech byter underlag – från gräs till is.

Den 37-årige före detta Chelsea- och Arsenalmålvakten avslutade i somras fotbollskarriären och ska nu förverkliga en pojkdröm genom att bli ishockeymålvakt i Guildford Phoenix i brittiska division 2, fjärdedivisionen i Storbritannien.

"Jag är jätteglad över möjligheten att spela med Phoenix för att få erfarenhet av matchspel. Efter 20 år som professionell fotbollsspelare ska det bli fantastiskt att få spela den sport jag älskade att titta på och spela när jag var barn", säger Cech enligt ett pressmeddelande från klubben.

Petr Cech, som avslutade karriären i Arsenal, har inte lämnat fotbollen helt utan jobbar som teknisk rådgivare åt Chelsea.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning