Flera fall av skadegörelse i Nickby – stenar har kastas mot kyrkans fönster, äldreboende och bostadshus

Polisen letar efter gärningsmän som krossat bilrutor och kastade stenar mot privathem och kyrkans fönster. Tre unga män och en kvinna har setts vid platserna.

Bilrutor hade krossats och stenar hade kastats mot privathus, äldreboende och en kyrkas fönster.
22.08.2022 15:34
Förra helgen, natten mellan lördagen och söndagen, inträffade flera skadegörelser i Nickby i Sibbo.
Händelserna misstänks ha föregåtts av en hemmafest dit polisen hade kallats. Det var främst minderåriga på plats på festen i fråga och polisen valde att stoppa festen.
– Östra Nylands polis har nu fått in 12 polisanmälningar från den natten, som utreds som skadegörelse. Oroligheter har ägt rum till exempel på Humlegårdsvägen, Gamla Byvägen, Klockarvägen, Stora Byvägen och Storbondsvägen. Det kan komma ännu fler anmälningar, säger kriminalkommissarie Freddie Cederlund i ett pressmeddelande.
Polisen uppger att gärningspersonerna krossade bilrutor och kastade stenar mot bostadshus, äldreboende och kyrkas fönster. 
Freddie Cederlund uppger till ÖN att det kan finnas en koppling mellan hemmafesten och skadegörelserna, och att gärningsmännen kan befunnit sig på festen tidigare samma kväll. 
– Vi kan ännu inte säga att vi misstänker det. Det är inte uteslutet, säger Cederlund.
Polisen ber om hjälp av allmänheten. Bland annat är polisen intresserad av tre unga män och en kvinnas rörelser och identiteter, säger Cederlund.