Benzema trivs som herre på täppan

Kontroverserna har följt honom under karriärens lopp och dörren till Les Bleus har stängts för gott för flera år sedan. Men i Real Madrid är Karim Benzema bättre än någonsin och bildar tillsammans med Sergio Ramos och mittfältstrion Casemiro-Kroos-Modric den stomme som ska försöka eliminera Chelsea i Champions League-semifinalen.

Karim Benzemas målform är att lita på.
27.04.2021 10:59
Misstänkt för att ha utnyttjat minderåriga prostituerade och åtalad för att ha försökt utpressa sin lagkamrat i landslaget, Mathieu Valbuena, med hjälp av ett intimt videoband. Sedan 2015 har Benzema varit persona nog grata i det framgångsrika franska landslaget. Och relationen med tränaren Didier Deschamps är kallare än den finska våren.
Samtidigt har målproduktionen i Real sannerligen inte varit något att klaga över. Och efter att superstjärnan Cristiano Ronaldo lämnade Los Blancos sommaren 2018 var Benzema plötsligt ledstjärnan i ett Real Madrid där han i många år hade tvingats spela andra eller tredje fiol.
Och den i dag 33-årige Benzema har aldrig varit bättre. Snabbast har han aldrig varit men tajmningen, bollberöringen och spelsinnet har alltid hållit världsklass.

ANDRA LÄSER