Thailändsk kycklinggryta
För 4 personer, 25 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1–2 msk grön currypasta
1 tärning hönsbuljong
1 gul lök
1 bit purjolök
1 inte alltför het chili
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk fisksås
1/3 gurka
12 körsbärstomater
4–8 kvistar färsk koriander
Att äta till:
ris
rödbetsskott
Gör så här:
1. Koka kycklingköttet 10 minuter i vatten smaksatt med 1–2 matskedar grön currypasta och en hönsbuljongtärning. Ta upp och bryt det i bitar. Spara spadet.
2. Skala och strimla gul lök, strimla purjolöken och chilin extra fint. Fräs lök och chili med en matsked rapsolja i vid kastrull. Slå på en burk kokosmjölk, salta med fisksås och sila i en deciliter vätska från kycklingkoket.
3. Skär gurkan i bitar och körsbärstomaterna i halvor. Vänd ned dem och smaka av med färsk koriander. Servera med ris och garnera med koriander och dekorativa rödbetsskott.