Thailändsk kycklinggryta
För 4 personer, 25 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1–2 msk grön currypasta
1 tärning hönsbuljong
1 gul lök
1 bit purjolök
1 inte alltför het chili
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk fisksås
1/3 gurka
12 körsbärstomater
4–8 kvistar färsk koriander
Att äta till:
ris
rödbetsskott
Gör så här:
1. Koka kycklingköttet 10 minuter i vatten smaksatt med 1–2 matskedar grön currypasta och en hönsbuljongtärning. Ta upp och bryt det i bitar. Spara spadet.
2. Skala och strimla gul lök, strimla purjolöken och chilin extra fint. Fräs lök och chili med en matsked rapsolja i vid kastrull. Slå på en burk kokosmjölk, salta med fisksås och sila i en deciliter vätska från kycklingkoket.
3. Skär gurkan i bitar och körsbärstomaterna i halvor. Vänd ned dem och smaka av med färsk koriander. Servera med ris och garnera med koriander och dekorativa rödbetsskott.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00
