Ny linje för kommentarer på HBL.fi

HBL har uppdaterat kommentarsreglerna på webbplatsen HBL.fi i syfte att främja en saklig och konstruktiv debatt.

HBLnyheter.hbl@ksfmedia.fi
05.04.2018 15:46 UPPDATERAD 07.04.2018 09:29
Alla artiklar på sajten kan inte längre kommenteras, utan HBL förbehåller sig rätten att välja vilka kommentarsfält som är öppna.
– På det här sättet hoppas vi på en ännu bättre diskussion som fokuserar på sakfrågor, säger chefredaktör Susanna Ilmoni.
Tidigare var alla artiklar på HBL:s sajt i regel öppna för kommentarer, men praxis har visat att diskussionen ibland spårade ur. Genom att redaktionen i fortsättningen väljer vilka artiklar som öppnas för kommentarer vill HBL markera att till exempel rasistiska kommentarer eller personliga påhopp inte tillåts i tidningens kanaler och man hoppas på mer givande diskussionsbidrag och bättre fokus på ämnet.
Att upprätthålla en saklig debatt är ansvarsfull journalistik.
– Välmotiverade åsikter, att läsarna vill dela med sig av sina erfarenheter och sin kunskap och bidra till en konstruktiv debatt är ytterst välkommet även i fortsättningen.
Läsarna är även välkomna att skriva välargumenterade insändare och skicka dem till adressen debatt@HBL.fi. Alla insändare som ingår i papperstidningen kan också läsas på HBL.fi.
[advertisement_placeholder]

ANDRA LÄSER