God jul önskar HBL! Det här bjuder vi på under morgonen

Julfriden har sänkt sig över landet och HBL bjuder på ett digert läspaket över helgen. Har du ramlat över ett bra nyhetstips mitt i julfirandet så kan du tipsa oss nedan!

God jul önskar vi med dessa tomtar från vårt tidningsarkiv.
Johanna Häggblomjohanna.haggblom@hbl.fi
24.12.2022 08:00 UPPDATERAD 24.12.2022 08:19
Lagom till jul har vi fått en intervju med Alexander Stubb kring hans favoritämne – internationell politik. Sedan februari har Stubb ställt upp för hundratals intervjuer med internationella medier, men sällan figurerat i finländska medier. Nu gör han ett undantag för HBL. Läs Marcus Lindqvists intervju med den före detta statsministern.
Alexander Stubb.
Höstens debatt har handlat om centrumkvarterens livskraft, och framtiden för Alexandersgatan i Helsingfors.
I debatten är det lätt hänt att de som faktiskt bor där glöms bort, säger Marie-Louise Litonius och Pär Silén som HBL träffat. De har sina hemknutar i huvudstadens absoluta mittpunkt – och ett önskemål om vad det kunde finnas mer av i stadskärnan.
Marie-Louise Litonius, barnbarnet Karen Litonius och Pär Silén
... och för att fortsätta på temat Helsingfors. Familjen Kjell, Patrik och Irmeli Söderman har bestämt sig för att grunda legendariska Reinin Liha på nytt och återvända till saluhallen i Hagnäs. Men ett nytt namn ska företaget ha, och det måste trion fortfarande komma på. Läs hela intervjun med dem här.
Kjell Söderman, Patrik och Irmeli grundar Reinin Liha på nytt och återvänder till Saluhallen.
Årets julnovell i HBL är skriven av författaren Emma Ahlgren och illustrerad av Cata Portin. Hela novellen Rödhaken, med sina fantastiska bilder, kan du läsa här.
Året 2022 var ett av de mest turbulenta i HIFK Fotboll AB:s turbulenta historia. Två tränare stack under säsongen, sportchefen slutade, konkursen hotade, ägarbasen byttes ut, hedersordföranden gick bort, laget blev sist i ligan och åkte ut. Och framtiden är höjd i dunkel. Ändå tvekade Perttu Hillman inte då möjligheten att ta över som vd dök upp. Jonas von Wendt har intervjuat honom.
Perttu Hillman, Hifks fotbolls nya vd.
Missa inte heller årets sista julkalenderlucka: God jul från ... ja, varifrån?
Har du ramlat över ett bra nyhetstips mitt i julfirandet? Tipsa oss gärna! Har du juliga bilder du vill dela med oss kan du skicka dem direkt till nyheter@hbl.fi.

ANDRA LÄSER