Coronagrupp: Använd munskydd från årskurs fyra

Coronaläget har snabbt försämrats i Egentliga Finland, enligt Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

På grund av att coronaviruset nu snabbt sprider sig bland skolelever har Egentliga Finlands coronasamordningsgrupp korrigerat sin munskyddsrekommendation.
På grund av att coronaviruset nu snabbt sprider sig bland skolelever har Egentliga Finlands coronasamordningsgrupp korrigerat sin munskyddsrekommendation. Den gäller nu från och med årskurs 4 i stället för från årskurs 6. Rekommendationen gäller i hela Egentliga Finland.
"Tyvärr har läget försämrats och antalet fall har ökat snabbt under den senaste veckan. Åtgärder behövs och det är därför vi nu rekommenderar användning av munskydd från och med klass 4. Detta är nog ett mjukt sätt att försöka stävja smittspridningen", säger chefsläkare för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt Mikko Pietilä i ett pressmeddelande.
Antalet patienter intagna på Åbo universitetscentralsjukhus på grund av covid-19 har sjunkit en aning.
Ungefär en tredjedel av alla nya smittfall under den senaste veckan gällde barn under 12 år. Ytterligare en tredjedel var personer över 12 år som inte vaccinerats och en tredjedel var personer som fyllt 12 år och som fått åtminstone en vaccindos.
ANDRA LÄSER