Stefan erövrar världen med sin egen rätt Pollo Stefano

Tårtor är en av de många frestelser jag fallit för. Jag har haft tårtor på hjärnan i många år, men först nu inser jag hur vansinnigt enkelt det är att baka dem. I dag blir det min favorit, fransk jordgubbstårta.

Skär laxen och tonfisken i centimeterstora kuber och låt ligga i marinad i 20 minuter.
04.03.2021 15:42
Med en Pollo Stefano och ceviche på lax och tonfisk lyxar vi till vardagsmiddagen. Nästan lika snabbt som man öppnar en ärtsoppsburk.
För snart femton år sedan erövrade legendariska Bar 9 på Nylandsgatan världen med sin Pollo Limonello. Också HBL kockade succépastan tillsammans med krögaren Niklas Engblom. Det öppnade mina ögon för hur man med de mest vardagliga ingredienser kan skapa festmat.
Höna låter kanske inte precis som någon höjdare, men med några enkla grepp får vi de mest förföriska dofterna att strömma ut från köket.

ANDRA LÄSER