HIFK bryter med Paatelainen – också vd Salmivuori lämnar Kamraterna

Att HIFK åker ur fotbollsligan är redan klart. Och nu meddelar HIFK att man sagt upp chefstränaren Mixu Paatelainens kontrakt med omedelbar verkan.

Mixu Paatelainen får gå från HIFK.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
05.10.2022 14:49
Paatelainen kom till HIFK i april som en akut lösning då Bernardo Tavares lämnade Finland precis vid säsongsinledningen. Paatelainen skulle enligt den ursprungliga planen ha basat för HIFK säsongen ut men då det redan stod klart att den forna landslagsanfallaren inte blir kvar nästa säsong valde HIFK att gå skilda vägar redan nu.
Assisterande tränaren Teemu Kankkunen lotsar HIFK under återstoden av säsongen.
 – Vi uppskattar den proffsighet Mixu visat. Han har gett allt. Uppgiften var oerhört svår då han inte fick resurser att förstärka laget nämnvärt. Vi önskar honom all lycka och framgång, säger ordföranden Jan Walden på klubbens hemsida.
Från HIFK:s håll berättas också att vd:n Jarno Salmivuori lämnar sin uppgift efter bolagsstämman elfte oktober. Salmivuori tillträdde på posten i vintras men fortsätter alltså inte på sin post.
– Säsongen har varit turbulent och krävande. Nu känns det som att det är dags för mig att stiga åt sidan och ge över åt nya krafter. Jag gav allt jag hade, säger Salmivuori.
https://www.hbl.fi/artikel/3893b7a9-2587-4a04-b219-5dbb5d54ea39
I HIFK håller man som bäst på att skissa upp en verksamhetsstrategi för de kommande åren. De ekonomiska bekymren har varit många under de senaste åren men tidigare i höst försäkrade ordförande Walden att HIFK inte hotas av konkurs utan att man är fast beslutna att fortsätta verksamheten 2023, oavsett serienivå.
På lördag spelar laget sin sista ligamatch för den här gången. Matchen blir också den sista för ikonerna Jukka Halme och Jani Bäckman.

ANDRA LÄSER