Catherine Deneuve drabbad av stroke

Catherine Deneuve är en av Frankrikes största filmstjärnor. Bild: Loic Venance

Den franska filmikonen Catherine Deneuve har drabbats av en "begränsad" stroke, rapporterar AFP.

Skådespelaren lades natten mellan tisdagen och onsdagen in på sjukhus i Paris. Enligt ett uttalande från familjen behöver hon ett par dagars vila.

"Catherine Deneuve har fått en begränsad och lindrig stroke. Som tur är har hennes motorik inte påverkats. Hon kommer att behöva ett par dagars vila", skriver familjen.

76-åriga Deneuve var tidigare i år på Venedigs filmfestival med Hirokazu Kore-eda, i vars film Sanningen (La verité) hon spelar tillsammans med Juliette Binoche. Sedan oktober filmar hon också med Emmanuelle Bercot i De son vivant i Parisregionen.

Deneuve är en av Frankrikes största filmstjärnor. Hon debuterade redan som 13-åring och fick senare sitt genombrott i Paraplyerna i Cherbourg. För sin roll i Indochine nominerades hon till en Oscar.

nöje

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning