Carolina slog ut mästarna – Aho och Teräväinen målskyttar

Saku Mäenalanen går till attack mot Washingtons Braden Holtby. Bild: TT-AP/Nick Wass

Washington är utslaget ur NHL-slutspelet. Mästarlaget tappade både en 2–0- och en 3–1-ledning i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen. Men det krävdes en och en halv förlängningsperiod för Carolina att få in segermålet.

Ytterligare en skräll är ett faktum i Stanley Cup. Regerande mästarna Washington såg ut att ha matchen under kontroll, med både 2–0 och 3–1 i den sjunde avgörande åttondelsfinalen i Stanley Cup.

Men Carolina bet sig fast i matchen, kom tillbaka och kvitterade i tredje perioden.

Förlängningsperioderna bjöd på bitvis svängande, nagelbitande ishockey, där Carolina ändå hade de vassaste chanserna. Och till sist fick Brock McGinn in det avgörande målet, framspelad av Justin Williams.

En kämparinsats som bygger på tron på laget, förklarade Williams segern.

– Det hade varit lätt att packa ihop, speciellt mot ett sådant här lag. Men vi får med oss några enorma räddningar och några enorma mål. Och inget är viktigare än Brocks, säger Williams i tv-intervjun från isen.

Den finländska duon Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen bidrog starkt till Carolinas otippade seger. Finländarna gjorde varsitt mål i den andra perioden när Carolina tog in Washingtons försprång.

I matchserien stod Aho för poängen 2+3, Teräväinen för 3+1. I laget spelar också Saku Mäenalanen och Aleksi Saarela.

Carolina får nu möta New York Islanders i kvartsfinal.

Samtliga åttondelsfinaler är nu spelade. Här är kvartsfinalerna i Stanley Cup-slutspelet:

Östra konferensen:

Carolina–New York Islanders

Columbus–Boston

Västra konferensen:

Dallas–St Louis

Colorado–San Jose

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning