Carolina fortsätter roffa åt sig finländare

Erik Haula har gjort sitt för Vegas Golden Knights. Bild: Ethan Miller / AFP / Lehtikuva

Erik Haula är det färskaste tillskottet i Carolina Hurricanes blåvita gäng. Han blir den totalt tolfte finländska spelaren i organisationen för tillfället.

Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Saku Mäenalanen och nu också Erik Haula. Listan på finländare i Carolina Hurricanes tycks bli längre för varje säsong.

Forwarden Haula, 28, är klubbens senaste förvärv då man trejdade åt sig finländaren från Vegas Golden Knights mot Nicolas Roy och ett villkorligt val i femte rundan av NHL-draften 2021.

– Erik är en skicklig och erfaren spelare som är produktiv både i spel med fem mot fem och i specialsituationer. Vi förväntar oss att han är i spelskick till träningslägret inför säsongen, kommenterar Carolinas general manager Don Waddell på NHL:s webbsajt.

Den Björneborgbördige Haula inledde sin NHL-karriär i Minnesota Wild men flyttade till Vegas i samband med expansionsdraften inför säsongen 2017–2018. Förra säsongen led finländaren av skador och spelade enbart 15 matcher i grundserien. Totalt har han gjort 151 poäng på 357 matcher i ligan.

Vid sidan om de största stjärnorna som spelar i NHL, Aho, Teräväinen, Mäenalanen och Haula, ingår också en handfull med övriga finländare i Carolinas organisation. Janne Kuokkanen, Eetu Luostarinen, Lenni Killinen, Ville Räsänen och Eetu Mäkiniemi är klubbens draftval från de senaste åren och i sommarens draft plockade man åt sig Patrik Puistola, Anttoni Honka och Tuukka Tieksola.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning